Indretning,  Materiale

Sådan bygger man med porotherm: Nini Leimand og Kåre Rønnes hus

Arkitekttegnet hus i porotherm

Arkitekterne Nini Leimand og Kåre Rønne har bygget et inspirerende hus af porotherm i Emdrup – billigt. Deres grund har kostet ca. 1 million, og de har bygget for omkring 1,5 millioner. Huset er i et plan og har ensidig taghældning. Det er pudset op i en neutral jordnær grøn, så det falder i et med naturen.

Nini Leimans hus - porotherm

porotherm - Kåre og Nini

 

Porotherm som byggemateriale

Den lave pris skyldes blandt andet deres valg af byggemateriale. Murene bygges op af et materiale, der er stort set ukendt på det danske marked. Der findes forskellige producenter af teglstenen, blandt andet Scanoton på det danske marked, der forhandler Juwie-blokken kaldet Thermoplan og så Wienerberger, der producerer og forhandler Porotherm.

Det særlige ved teglblokken er den høje isoleringsværdi på grund af luftlommer i blokken. Det kræver ingen Rockwool eller anden isolering, og du kan derfor trække puds direkte på blokkene både indenfor og udenfor.

porotherm

porotherm

Det er et naturmateriale, som skaber et sundt indeklima uden fugt og skimmel, og blokken holder på varmen.  Desuden er blokken let og hurtigt at mure op, da det ikke kræver mørtel, men lim, der rulles på, og blokken placeres som legoklodser

. Se mere i denne video om opmuring af Porotherm.

 

Øvrige materialer

Yderligere har de to arkitekter holdt omkostningerne til deres hus nede ved at vælge rå materialer. De har valgt at pudse betondækket og lad det stå som industrielt, slebet betongulv. Desuden har de sparet arbejdsgange væk ved at nøjes med en gipspuds indvendigt. Det bidrager desuden til et sundt indeklima, da stenen kan ånde og derfor ikke bør forsegles med maling. Lofterne er beklædt med gulvplanker. Det skaber rene linjer, god akustik og en hyggelig stemning. Vinduerne er som en af de få valg en større post på budgettet, da de er specialdesignet af Nini Leimand.

Læs mere om det arkitekttegnede porotherm-hus her.

En kommentar

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial