Campingvogn,  DIY,  Indretning

Gammel campingvogn sat i stand

Sofagruppens forvandling i en gammel campingvogn

Jeg er kommet i mål med istandsættelsen af en fin, gammel campingvogn fra 1988, som jeg købte i covid-sommeren 2020. Resultatet er et virkelig hyggeligt mormorskur på hjul med bast, rustrøde farver og masser af lækkerhed.

I bagenden fjernede jeg ovenskabene i venstre side for at give mere lys og luft. Alle ovenskabe er malet i en beige nuance glans 15. Jeg har bevaret alle greb på skabe og låger, da det var fine, mørke og robuste jerngreb.

Alle vandrette bordoverflader har jeg beklædt med fint klæbefolie i egetræsstruktur fra Bauhaus. Jeg har malet bordkanterne sorte.

Jeg har syet nyt betræk til alle hynderne – det var ret besværligt, og det gør jeg nok ikke igen. Jeg sprættede betrækket op og lagde det på det nye stof. Så klippede jeg rundt om og satte nåle i i hver af hjørnerne, før jeg syede hjørner sammen og til sidst lukkede den med “låget”. Det er tydeligt, at det er en gammel campingvogn, når man flår hynderne op… Men resultatet blev ganske fint.

gammel campingvogn

Under hynderne, hvor der er plads til opbevaring, syede jeg lommer til alle rum, så dyner etc ikke skulle ligge på gulvet (i forhold til kondens).

Køkkenet i en gammel campingvogn kan nemt shines op

Jeg malede under- og ovenskabe i køkkenet i samme støvede blågrå farve for at give en fornemmelse af, at køkkenet var et samlet rum. Bordpladerne beklædte jeg med samme folie som ved sofagruppen. Så spraymalede jeg panelet over køleskabet og ved emhætten sort.

Køjeseng og ekstra seng til mormor

I forenden har jeg også fjernet ovenskabe for at give luft ved siddegruppen – og mormorsengen. Jeg har overmalet alle træpaneler, skabe og vægge i beige og ligeledes syet hynderne om. Alle lamper er spraymalet med mat karrygul, inden væggene blev malet. (På nær de to ved køjesengene, der er malet lilla). Jeg har også her beklædt bordet med folie, efter jeg malet kanterne sorte. Og så har jeg naturligvis hængt en lille plante op i hjørnet. (Den er af plastik efter flere forsøg med rigtig jord, der væltede ud over det hele.)

Gardiner i en gammel campingvogn skal hygge

Før jeg malede vognen indvendigt, fjernede jeg alle gardiner. De var alt for bombastiske – og virkelig grimme. Gardiner i en campingvogn indeholder typisk to sæt; et myggenet og et mørklægningsgardin, der begge sidder i en stor, grim skinne på hver side af vinduet. Jeg har i stedet hængt bastgardiner op, som både fungerer som myggenet, afskærmning og giver skygge. Min datter og faster My har pyntet snorene med perler.

Toilettet har også fået en overhaling

På det lille toilet har jeg malet vægge i en støvet grøn og beklædt lamperne med rester af bast fra gardinerne. Jeg har skiftet det kemiske toilet ud med et nyt og skiftet vandpumpen i tanken.

gammel campingvogn

Til allersidst har jeg indrettet campingvognen med måtter, tæpper, bastgardiner ved indgangen, bambusknager, sisallamper, lyskæder og messingspejle.

Vi har siden den blev færdig været på adskillige ture rundt i Danmark og Sverige med vognen, og så har jeg lejet den ud på Camptoo.

gammel campingvogn

Læs også om, hvordan strømmen i en campingvogn fungerer, eller hvordan man indretter med plakater.

2 kommentarer

 • Ranveig Bjørklid Levinsen

  Aaaj, hvor spændende. Og hbor er set bare blevet flot Jeg er lige igang med et renoveringsprojekt – den største hurdle er, at min mand mener det er nok, at gøre den ren – hvilket i sig selv var en kæmpeopgave ( den har tilhørt en håndværker det har brugt den 4 dagenom ugen i 10-12 år…. say no more)
  Hvilken maling har du brugt? Har du brugt grunder?
  Vi har et toilet ( har ikke været brugt ), men det er noget formstøbt plast med små hylder i pp væggen, som jeg gerne vil fjerne – har du prøvet det?
  Hbordan rengjorde du de underbyggede rullegardiner og myggenet, samt loftsudluftningen?
  Håber du har tid og lyst til at svare – jeg er helt og aldeles novice, og min mand er, som sagt, ikke helt med på alle mine ideer
  Masser af hilsener,
  Ranveig

  • Sandra

   Hej Ranveig
   Tak for din kommentar, beklager, jeg først har set den nu. Hvordan går det med jeres projekt?
   Jeg brugte normal maling indenfor oven på grunder/hæftegrunder og metalmaling udvendigt.
   Jeg fjernede alle myggenet og gardiner. Jeg synes, det var ækelt, så jeg købte bastrullegardiner i stedet. Det har fint holdt my ude, men mørklægger ikke på samme måde. Skriv gerne en mail, hvis du har flere spørgsmål, så ser jeg det lidt hurtigere. 🙂

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial