Boligreportage,  DIY,  Indretning

Skurvogne – sådan bygger du skurvogne om til beboelse

Renovering af skurvogne til beboelse

Når man bygger hus, kan det være fordelagtigt at bo i skurvogne under byggeriet. Mange vælger i den forbindelse at købe eller leje en skurvogn til at bo i. Prisen for at leje er hos fx Karlsvognen.com ca. 5.000 + levering og afhentning. Købsprisen varierer meget afhængig af vognens størrelse og stand. Der er fordele og ulemper ved både at leje og at købe.

Fordele og ulemper ved at leje:

  • Skurvognene er fuldt udstyret og beboelige
  • De bliver leveret og tilsluttet, så de er indflytningsklar
  • Du har dog ingen mulighed for selv at bestemme planløsningen.
  • Du har en husleje i form af lejeudgift

Fordele og ulemper ved at købe:

  • Du har en stor engangsudgift .
  • Du skal selv organisere transport samt tilslutning af kloak og vand.
  • Til gengæld har du frie hænder til at forme den, som du har lyst.
  • Engangsudgiften kan du ofte få dækket, når du sælger dem igen.

 

Eksempel på istandsættelse af to købte skurvogne

 

skurvogne

De to skurvogne er fra en byggeplads og er efterfølgende blevet sat i stand til beboelse. Det har i alt taget to måneder og kostet 20.000 kr at ombygge vognene til et rigtigt hjem. Elradiatorerne i alle rum gør, at man også kan bo der i de kolde måneder.

Vognene var oprindeligt identiske. Bad og toilet er blevet fjernet i den ene vogn, og der er sat to vægge op for at skabe flere rum.

skurvogn - plantegning

I det tidligere køkken er der fjernet elementer, lagt gulv og sat væg op for at lave to soveværelser. Der er sat et gammelt vindue i væggen for at få lys i et ellers mørkt rum.

skurvogne

skurvogne

 

Gulvene i begge vogne var gråt vinylgulv. Det er blevet bibeholdt på bad og toilet. Resten af rummene har fået bøgetræslaminatgulv fra Bauhaus. Find det her.

IMG_0048 skurvogne

 

På det store badeværelse, hvor også væggene var beklædt med vinyl, er der blevet sat glasvæv op og blevet malet. Lysstofslamperne er udskiftet med LED-glødepærer, og der er lagt et sisalgulvtæppe på vinylgulvet.

skurvogne IMG_0129

IMG_0145

Alle vinduer, yderdøre og paneler, der tidligere var mørkegrå, er blevet hvide. Væggene er malet i forskellige farver for at give liv, og alle de tidligere papdøre er blevet udskiftet med fyldningsdøre fra dba.. Køkkenet er fra et hus, der skulle rives ned. Det er også blevet malet og har fået nye greb.

 

IMG_0011 (1) IMG_0142

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial