Økonomi & Finansiering

Vi er snart grundejere

Nu har vi skrevet under på en købskontrakt og må vente spændt i otte dage på sælgers underskrift.

Vi har allerede andre overvejelser om overtagelsesdatoen, da vi er blevet lidt klogere på realkreditfinansieringen, som er mest fordelagtig, når man har et samlet projekt og ikke blot en grund. Det vidste vi muligvis, men vi var meget ivrige for at få grunden, så overtagelse hurtigst muligt virkede som en god plan. Forhåbentligt kan advokaten, med advokatforbeholdet, forhandle nogle andre vilkår, så vi har dispositionsretten, eller at datoen bliver udskudt til 1. juli. Så har vi en chance for at nå at snakke med de forskellige husfirmaer.

Vi har nu planlagt et møde med Benee huse og Skanlux huse. Vi har forsøgt at få et møde med  Huscompagniet, men de er lidt stædige og en smule ufleksible, så vi starter med de to første.

Dernæst skal vi i banken og have lånet (lånene) på plads. Vi har flere forskellige muligheder i forhold til finansiering.

1. Vi kan få en vurdering af ejendommen på grunden, som med al sandsynlighed er meget lav. Hvis nedrivningshuset dog har en reel værdi, kan vi optage et realkreditlån til grunden (og det slidte hus). Når så huset rives ned, får vi stillet en bankgaranti på 80% af det lån, vi optog, som vi skal betale 2,25% i rente af i det halve år, det vil være nødvendigt.

2. Den anden mulighed er at optage et realkreditlån, hvor 40% er relakredit og 60% er et boliglån. Dette er en dyrere udvej, men hvis vurderingen af den eksisterende ejendom er for lav, er det det bedste alternativ. Hvis ikke vi har mulighed for at tegne kontrakt med husfirmaerne, inden vi overtager grunden.

3. Den sidste åbenlyse mulighed er at få en færdig kontrakt med et husfirma, inden vi overtager grunden. På den måde vil realkreditinstituttet stille sikkerhed for lånet. Ved denne mulighed kræver det dog, at husfirmaet ikke skal have betaling før til sidst, og at der i øvrigt ikke opstår store poster, der skal betales undervejs for at bevare en egenkapital på minimum 5% til det endelige realkreditlån.

Den sidste mulighed er selvfølgelig at foretrække, men det kræver, at vi hurtigt beslutter os for huset, og da dette jo er det vigtigste skridt i processen, skal det gøres med omhu.

I retrospekt gav det ikke mening at holde et møde med et husfirma, før vi havde en grund, så det er svært at se, hvad vi skulle have gjort anderledes.

I aften skal vi tegne på vores egne ideer til et hus, og første møde er på mandag. Vi håber, vi hurtigt kan blive enige med dem.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial