DIY,  Indretning

Køkken får ansigtsløft – sådan gør du

Køkken fra skurvogn forvandlet til landlig idyl

Læs her, hvordan et gammelt køkken har fået nyt liv og et personligt præg.

Vi har købt to skurvogne til at bo i, mens vi bygger hus. Det gamle køkken var brunt og kønsløst, så vi valgte at sætte det i stand, så det passede til vores behov og stil. Køkkenet trængte blandt andet til grundrens, maling og et nyt gulv. Se forvandlingen her.

køkkenIMG_0209

 

Laminatgulv, der er let at lægge

Det gamle køkkengulv var grå vinyl. Vi har lagt et nyt laminatgulv med undergulv oven på vinylen både for ekstra isolering og for et hyggeligere rum. Gulvet er købt i Bauhaus og kostede 35 kr pr/m + undergulv.

køkken IMG_0203

 

Loft forseglet med spærregrunder

Vi overtog skurvognene med mørke, lakerede loftplanker med mørkegrå lister dækket af et tykt lag nikotin. Vi har vasket det ned i grundrens to gange og forseglet det med spærregrunder. Den særlige grunder bruges ofte til træ, da det skjuler knaster. Det er desuden godt til at forsegle snavs som nikotin og bilos, så det ikke skinner igennem malingen. Grunderen opfanger og fastholder de farvestoffer, der ellers skinner igennem, men det er vigtigt at fjerne årsagen til pletterne, før man grunder. Spærregrunder er dyrere end maling, men det sparer dig for flere lag maling. Læs mere om brug af spærregrunder her. Vi købte vores hos Carl Møller lasthandel til halv pris af Flüggers variant.

Loftet fik to gange spærregrunder og én gang maling.

 

køkken

 

Køkkenlåger i mintgrøn

De gamle køkkenlåger var brune med kromgreb.

køkken

 

Vi har vasket alle lågerne af i grundrens. De nye greb har kun en enkelt skrue, så vi har spartlet de øverste huller.

Hæftegrunder og greb fra Ikea

Lågerne har en glat overfalde, så vi har slebet dem let, for at malingen bedre kan hæfte. Vi valgte at sprøjtemale lågerne for et jævnt lag uden løbere. Først har vi lagt et tyndt lag hæftegrunder på, og derefter sprøjtet dem mintgrønne. På grund af teknikken var det kun nødvendigt med ét lag maling, så vi har brugt knap 1 liter til de 11 låger og fire skuffer. Grebene har vi udskiftet med messinggreb fra Ikea.

 IMG_0204 (1)

 

Det endelige resultat

Foruden loft og låger malede vi også vinduer, dørkarme og vægge. Lysstofsrørene er blevet erstattet med hyggelig og funktionel belysning over køkkenbordet, og et tæppe varmer foran vasken. Resultatet er et hyggeligt spisekøkken, der indbyder til madlavning og rødvin.

IMG_0209 IMG_0211 IMG_0214

 

I alt har projektet kostet:

Skærmbillede 2016-07-01 kl. 12.18.14

 

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial