Indretning

Inspiration til gæsteværelset – sådan indretter du gæsteværelse

Inspiration til gæsteværelset

Hvordan indretter man det perfekte gæsteværelse? Hvad skal det indeholde, og hvilke funktioner, skal det rumme? Få inspiration til gæsteværelset her.

Man bør overveje, hvilken type gæster, man oftest har på besøg. Overnatter de en enkelt nat, eller har de brug for et sted at være over længere tid? Det kan være afgørende for, om det kun skal være et værelse med en seng, .eller om det også skal indeholde skrivebord og andre funktioner.

Gæsteværelset bør som udgangspunkt indeholde følgende:

  • Redt seng
  • Skrivebord til det arbejdende folk
  • Mulighed for opbevaring – skabsplads og natbord
  • Spejl og knager

Seng

Det er fornuftigt at have en seng, der står fremme, og som altid er redt. Så bliver det ikke et stressfaktum, når der kommer overnattende gæster, for alt er klart. Hav desuden sengetøj liggende på værelset, så det hele er, hvor du skal bruge det.

Sengemuligheder: Dobbeltseng, to enkeltsenge, sovesofa, hems/køjestil

inspiration til gæsteværelse

inspiration til gæsteværelset

inspiration til gæsteværelset

 

Skrivebordsplads

Det kan være en fordel, hvis der er plads, at tænke en skrivebordsplads ind i gæsteværelset. Det giver dine gæster mulighed for at have et frirum, hvor de kan arbejde, hvis det bliver nødvendigt uden at forstyrre. Desuden er det en oplagt mulighed for et ekstra kontor, når gæsteværelset ikke bliver brugt.

inspiration til gæsteværelset

inspiration til gæsteværelse

Opbevaring

Der er mange muligheder for opbevaring. Ofte er det rummets størrelse og form, der afgør, hvilke muligheder der er bedst. Er det fx et rum med skrå vægge, er det fornuftigt at udnytte pladsen, hvor der er lavt til loftet. Her kan indbyggede skabe være en god løsning.

inspiration til gæsteværelset

inspiration til gæsteværelset

Det er også fornuftigt at overveje, om skunken kan udnyttes. På den måde får du en masse opbevaringsplads uden at bruge gulvarealet.

inspiration til gæsteværelset

Sørg for at overveje, hvad dine gæster kan have brug for. Det kan fx være en god ide med knager, et spejl, natbord med lampe og håndklæder.

For flere ideer og inspiration til køjeinspirerede senge se her.

 

Inspiration til gæsteværelset fra denne artikel og pinterest.

 

En kommentar

  • Mor (Lone)

    Jeg kan rigtig godt lide den løsning som det øverste billede viser: Med seng og trappe op til anden seng. Både seng nede og oppe skulle være dobbelte for at give flest sengepladser, og ser løsningen godt ud. Dernæst tager dette ikke så meget plads.

    Begge senge blot med pæne madrasser, som dermed ikke skal være redt. Dyner/puder m.v. kan lægges i et skab el. en skuffe under seng, men uden sengetøj på (det kan man enten selv tage med) ellers er det rart at vide, at man selv er den første til at sove i rent sengetøj (hø hø).

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial