Forhandling,  Kommunale sysler,  Koncepter

Fra skitsefase til byggeansøgning med 2r Arkitekter

Fra skitsefase til byggeansøgning – At sætte første punktum

Efter to års research, udforskning af markedet og massevis af tegninger er der endelig sat sidste punktum i skitsefasen. Med hjælp fra arkitekter til de endelige tegninger er byggeansøgningen sendt af sted.

I en artikel i Bedre Hjem februar 2014 faldt vi over 2r Arkitekter, der her havde hjulpet Anne Solmer og Thomas Tuborgh Solmer med at tegne deres hus færdigt efter et uheldigt samarbejde med anden arkitekt. (Læs artiklen i Bedre Hjem februar 2014 s. 18-26 her). Vi havde brug for præcis samme hjælp og kontaktede derfor Rasmus og Rasmus fra 2r Arkitekter, som hurtigt blev interesseret i vores projekt. Vi holdt et par indledende møder for at fremvise vores seneste tegninger og gennemgå koncepterne. Efter et par uger havde de første udkast klar. Det tog et par udkast, før vi landede ved de endelige tegninger, som vi er meget tilfredse med. Arkitekterne har overordnet hjulpet os med at finde en fælles stil til det samlede byggeri og koble garagebygningen sammen med hovedhuset via en gårdhave.

Plantegning

Huset er 138 m2 i grundplan. Det er lidt mindre end oprindeligt tiltænkt, men argumentet er, at det er billigere at bygge opad end udad. Desuden har det været lettere at få plantegningen til at gå op med færre m2, og vi har i stedet fået to værelser på første sal.

 

Fra skitsefase til byggeansøgning - plan foerste

 

Facadetegninger

Fra vest kigger mand ind i en gårdhave med træer. Fra øst ses muren, der indhegner gårdhaven og forbinder hovedhuset med garagebygningen i sydøst.

 

vest east nord syd

 

Snittegning

På snittegningen ses trappen til førstesal såvel som den gangbro, der forbinder førstesalens to gavlværelser.

 

snit

 

Byggeansøgningen

Greve Byråd har den 31. marts 2014 vedtaget byggesagsbehandlingstider og servicemål for 2014 på 60 dage. Vi kan dermed forvente at få behandlet byggesagen inden for de næste 2 måneder og have byggetilladelse i starten af november. Ligeledes har det været et godt redskab at kunne indsende byggesagen via http://bygogmiljoe.dk, som Greve kommune har tilsluttet sig.

 

 

 

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial