Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /home/h/u/ftp_hus22dk/Wordpress3/wp-includes/functions.php on line 6078
Future House - Blog om indretning, nybyggeri og renovering af campingvogn
Alternativ energi,  Typehusfirmaer

Future House

Vi har besøgt Stevan og Sussan i Nærum, der bygger lavenergihus med blandt andre Future House.

 

 

Konceptet er lavenergi/passivhus. Soklen er af flamingo. Væggene er af fermacell. Isoleringen består af skum, der normalt anvendes til køle-/fryserum. Væggene samles på en fabrik med fermacell yderst, skum i midten og en dampspærre i form af en jernplade til sidst. De er kun lidt over 30 cm tykke, og man får derfor ekstra m2 i forhold til traditionelle vægge på op til 60 cm.

 

 

 

Indvendig stabiliseres huset ved en bærende stålkonstruktion.

 

 

Som endelig isolering eftersprøjtes brandsikkert papiruld i loftet, når gipsen er lagt. Der er selvsagt ventilationssystem til at skifte luften ud, da tætheden i huset er ekstremt høj. Til sammenligning har Future House lavet tæthedsprøve på deres nybyggede hus på Amager, hvor resultatet er 0,09 l pr. sek/m2, der ifølge Future House er et af Danmarks tætteste huse.

 

 

Stevan og Sussan anvender endvidere tyndfilmssolceller og solfanger placeret på det flade tag skjult bag murkronen. De har yderligere  faskine til brugsvand.

Et gennemført energineutralt hus på 251 m2 til en familie på fire, der opfylder BR 2020-kravene.

 

Efterfølgende har vi set på Future Houses nu nøglefærdige hus på Amager. Det er 161 m2 og betegnes som Danmarks tætteste hus. Huset har solceller på taget såvel som faskine til regnvand. De har ikke lagt jordvarme, da det kun vil være nødvendigt at opvarme huset få dage om året. Da vi lde gøre brug af ventilationssystemet til at blæse varm luft rundt i rummene. Ulempen er meget tør luft.

På gulvet er der lagt bambusgulve, der er meget hårdt træ, som derfor ikke er sart. Der en endvidere individuelle løsninger til bad, elektricitet og værelsesinddeling.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial