Campingvogn

Vores nye eventyr: En brugt campingvogn

brugt campingvogn

Jeg har købt en brugt campingvogn på dba til 7.000 kr. Det var et impulskøb midt i coronakrisens ødelagte ferieplaner. Den havde ligget på dba i tre timer, og jeg bød op, så den blev min. Men alting har sin pris – særligt når man er optimistisk og passioneret af natur.

En brugt campingvogn fuld af fugt

Sælgeren nævnte, at beklædningen på væggen gabte lidt. Det var en mild betegnelse for en rådden undervogn med hul til jorden. Jeg trak forsigtigt i hjørnet af det marmorlignende folie, som var klæbet på i et forsøg på at gemme fugten væk eller måske reparere gammel skade. Det viste sig at være starten på mit skimmeleventyr. Marmorfoliet skjulte sorte finerplader, der smuldrede væk ved synet af mig.

brugt campingvogn råd-8

Hul i understellet

Vægpladerne fører ned til et gulv, der har set bedre tider. Jeg løfter i hjørnet af sildebensparketten og opdager vandets omfattende skader. Ved et let tryk med fingeren falder hele gulvet ned på græsset. Det samme sker i det andet hjørne. Finerpladerne i gulvet er beklædt med hvide marmoreringer. Men det er desværre ikke folie, det er skimlen, der er flyttet ind med hele sin slægt. Så står jeg der med håret i postkassen og skimmel i understellet.

Hvad gør en klog

Googler. Jeg googler og googler og opdager et helt nyt univers. Campingfænomenet er jo en tribe af viden, fællesskaber, unikke reservedelssælgere, online portaler og debatfora, som ikke er hestenettet. Jeg er ikke alene. Jeg googler alt, hvad jeg kan finde om fugt i campingvogne, og ni ud af ti artikler konkluderer, at en brugt campingvogn med fugt skal køres på kirkegården. Men den sidste artikel er en uddybende gennemgang – på tysk – af, hvordan man bygger ny undervogn. Så det er nu min agenda. Jeg satser på at blive færdig inden for en uge, så den kan synes, så jeg kan komme i gang med det, der er rigtig sjovt: At renovere den. (en uge – haha) Not.

3 kommentarer

 • Thea

  Hej, spædende projekt og fine billeder på din instagram 🙂
  Jeg har også lige købt en gammel campingvogn, som så meget pæn og velholdt ud, men som har råd i bunden i det ene hjørne. Jeg har ikke turde at pille gulvet op endnu – inden i ser vognen pæn ud. Men udefra er der et lille hul i undervognen og et lidt større blødt område. Vil du dele linket til den tyske artikel om, hvordan man bygger ny undervogn?
  Og har du bygget helt ny undervogn, eller “bare” repareret den udsatte ende?
  Jeg håber virkelig, at jeg kan nøjes med at reparere hjørnet og evt. bagenden, så jeg ikke behøver at skille hele vognen ad.

 • Mette

  Hej Sandra.
  Jeg faldt lige over dette indlæg, vi står i den samme situtation med hul i gulvet, så Jeg er vildt interesseret i hvordan det endte, og om det lykkes at få lukket huller, og til sidste hvis ja, hvordan

  Mvh Mette

  • Sandra

   Hej Mette
   Tak for din besked. Det endte lykkeligt. Jeg lagde 6mm aluplader i bunden, som jeg fugede og borede fast til understellet. Oven på dem flamingo og til sidst mdf. Du kan se processen og resultatet på instragramprofilen https://www.instagram.com/hus22.dk/

   Held og lykke med projektet.

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial